Мезотерапията – добра техника за всички лица и тела

Мезотерапията – добра техника за всички лица и тела

Нормално техниките по мезотерапия биват две разновидности – за лице и за тяло. И все пак мезотерапията за главата е пригодена към усъвършенстване и разведряване на кожата на вашето лице, придавайки ѝ здравословен и изящен външен образ. И все пак, мезотерапията за тяло обхваща и други положителни предимства, да речем активизиране горенето на излишните мазнини. Нека чрез текста да се запознаем с главните сведения, които да запомните за всеки от двата типа мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е предназначен за лицето, областта на деколтето. Важното е да достави на кожата необходимите витамини и минерали . Доколо е наложителна мезотерапията за вашия образ? Трябва да сте наясно, че с остаряването по вашето лице се заформят неизбежни белези на стареене. Именно те биват да речем загуба на еластичност на кожата, намаляване на нейната свежест, подмяна на тона и, неизбежно, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви помогне да избегнете такива нежелани следствия и да задържите силния и естетичен външен вид на лицето ви. Резултатите от използването на мезотерапията за вашето лице включват трайно подмладяване и цялостно освежаване на кожата, премахване на дребни бръчки, заедно с приключване с омразните торбички и тъмни петна около очите. Едно малко чудо, спомагащо лицето да сияе приблизително до свежо.

2. Мезотерапия за тяло – както стана ясно, мезотерапията за нашите тела е различна от първия вид по своите главни цели и приложения. Тази терапия действа по-скоро към смъкване на излишните мазнини и достигане на съответната област от човешкото тяло в мечтаните мерки. Въпросният процес действа чрез въздействие в посока на алфа – и бета – рецепторите на клетките в подкожните мазнини. Ще се постараем да ви опишем супер лесно как по-точно действат споменатите по-горе рецептори. Знае се, че същите имат функции като начална и крайна врата за мазнините. Иначе през алфа – рецепторите въпросните клетки си набавят мазнини на склад, докато бета – рецепторите ги използват само когато се нуждаем от повече количество сили . Именно в тези моменти се притича на помощ мезотерапията като процедура. Сложените посредством мезотерапията полезни субстанции засилва дейността на бета – рецепторите по отношение заличаване на мазнините и освен това затрудняват повторно приемане на мазнини в тялото чрез алфа – рецепторите. Ето как се постигат различни приятни за човешкото тяло следствия. Съобразно пространството на инжектиране на мезотерапията, същите приятни ефекти могат да включват затягане и скулптуриране на коремната област, бедрената област, седалищната област или бицепсите. В допълнение, чрез мезотерапията ще се обещава заличаване на целулита и намаляване на размерите ни. И ако се стремите към хубаво и здраво тяло, мезотерапията ще ще спомогне за постигане на целта ви.

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разгледаме по-подробно за действията и способности на мезотерапията, ще ви срещнем кратичко с първия момент на нейното появяване и разширяване. Като технология мезотерапията е открита и приложена през 1952 г. от Мишел Пистор, известен тогава лекар от Франция. Може да се каже, че натъкването на мезотерапията идва неочаквано. В кабинета на лекаря пристига човек с астма , нуждаещ се от бърза лекарска намеса. Тогава обаче медикът няма на разположение подходящите инструменти. Затова той преценява, че е нужно да действа бързо, за да помогне на човека. Специалистът открива повредена спринцовка с четиримилиметрова игла и слага лекарственото средство. Потресът му е страхотен, в мига, в който страдащият не само става по-добре, а също така и пристъпите му изчезват. След това френският лекар казва за постижението си със своя колега Карно. Двамата заедно реализират няколко анализи, с чиято помощ се заражда нов вид терапевтични игли с дебелина 4 мм , които после се използват в приложението на всяка мезотерапия.

Нужно е да минат три десетилетия и повече, преди мезотерапията тържествено да получи признание за дейност на традиционните медицински схващания. Обявяването е факт през 1987 г. чрез Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията се използва почти само за лекуване на спортни контузии или проблеми от ревматоиден характер. След време тя става необходима и в медицината в естетичния сектор като процедура за разкрасяване на човешката кожа, противопоставяне със загубата на коса, премахване на целулита, забравяне за излишни мазнини в някои проблемни зони от всички тела и т.н. Смисълът на мезотерапията и високите постижения, които технологията гарантира на всички, рязко разпространяват безупречната ѝ репутация. Скоро нейната известност излиза от френската държава и стига до редица европейски пазари. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е широко избирана дейност за подновяване състоянието на кожата навсякъде по света. Безспорните отлични резултати, отсъствието на каквато и да е болка и странични ефекти при тази дейност, правят мезотерапията неразделно „рамо до рамо“ с еволюционните промени на естетичния сектор.

Препоръки за мезотерапия 1
Препоръки за мезотерапия

Поражда ли се опасност от възникване на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не носи риск от поява на неочаквани странични неприятности за никого. Всъщност процедурата по мезотерапия се прави с миниатюрна игла, отхвърляща опасността за виждащи се и дълготрайни рани на човешката кожа. То е ясно, винаги може да се забележат малки зачервявания, синки или по-голяма чувствителност на третираната кожа. Но говорим за съвсем краткотрайни последствия, които тотално се махат за дни. За алергични реакции въобще не може да става въпрос, затова защоро в мезотерапията се работи с хиалуронова киселина, витамини и други подхранващи вещества, които са абсолютно неопасни за човешкия организъм и се асимилират от него безпроблемно.

Оферти за мезотерапия 2
Оферти за мезотерапия

Как да разпознаем положителните страни на мезотерапията?

При положение че вече посочихме почти всички от приложимостите на мезотерапията, е задължителният миг да обобщим и основните ѝ плюсове за хората. Преимуществата стартират от сравнително леката за за инжектиране и лека процедура на поставяне на мезотерапията, и отговарят за перфектните постижения за кожата и нашия външен вид, обещани от нея. Припомнете си набързо поради каква причина мезотерапията е най-доброто решение за всички:

1. Мезотерапия: метод без болка – онова, в което всъщност се състои мезотерапията, е инжектиране витамини и ценни субстанции в проблемни области от телата и лицата ни. Същата технология е доста лесна за поставяне и същевременно съвършено безболезнена за клиентите. Затова и няма нужда да се страхувате от поява на сериозна болезненост или разни противни чувства заради мезотерапията. Онова, което е възможно да усетите, е леко убождане или прекалена топлина в проблемната област.

2. Мезотерапия: несъществуваща опасност за здравето – поредното крайно сериозно преимущество на мезотерапията, в което трябва да сте сигурни. Мезотерапията не се асоциира с каквито и да е/ каквито и да било значителни последвали действия или здравословни рискове. Киселината с хиалурон, витамините и цялостно всички подхранващи вещества, нужни за мезотерапията, са безопасни за нашето здраве и се приемат перфектно от него. Така че има незначителна вероятност от проявяване на реакция на непоносимост и типични досадни последици.

3. Мезотерапия: потребност – много ясно, ефикасността е най-необходимият плюс за която и да е козметична процедура. Бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви я гарантира. Техниката по мезотерапия представлява благоприятно средство за справяне с различни кожни неприятности – като се тръгне от стареенето на кожата и липса на здравина, и стигнем до акне/ проблеми с акне, поява на петна и пигменти. Допълнително, мезотерапията е най-доброто решение при нужда от редуциране на излишните мазнини и усъвършенстване на формата на тялото и здравословното положение на определени области от човешкото тяло. Без значение дали говорим за кожата на лицето или пък други телесни части, мезотерапията е вашата гаранция за висококачествени и полезни резултати.

4. Мезотерапия: допълнителни придобивки – както прочетохте в глава „Мезотерапия – основни признаци и употреби“, мезотерапията е известна с това, че е в подкрепа на тялото на човек в доста посоки. Ето защонасочвайки се към мезотерапия за премахване на червенини и оцветявания, вие ще добиете и допълнителни полезни последствия. Добре е да кажем, че, да, мезотерапията подпомага за по-качественото кръвообращение към обработената област. Също така, напълно вероятно мезотерапията да спомогне за намаляването на различни болки и мускулни проблеми в зоната. Избирайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към приближаването до яко, трансформирано и хубаво тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – обикновено следствията от мезотерапията са ясни най-рано седем-осем дни след първата интервенция. Имайки предвид проблема, който се подобрява, се извършват една или две процедури по мезотерапия за една година. Всяка една процедура по мезотерапия се съпътства от подсилващи терапии през до три месеца. Мезотерапията ще ви донесе много дълготрайни промени по отношение на цялостния вид на кожата. За да постигнете това вие трябва да сте упорити и да се постараете. Дълговременните реакции от мезотерапията вървят със следене на диети и водене на здравословен начин на живот от всеки пациент. Така че ще ви дадем съвет да станете разумни към здравето ви, за да наслаждавате наистина максимална ефективност от мезотерапията като техника.

Препоръки за мезотерапия 3
Препоръки за мезотерапия

На каква бройка практики по мезотерапия трябва да спрем?

Реално процедурите по мезотерапия се извършват в пакети от по две или три за областта на лицето и от 4 до 10 за тялото . Ясно е, точният брой на гореспоменатите техники зависи сериозно от специфичните изисквания и необходимости. Времевата почивка относно процедурите по мезотерапия може да се изменя от 1 до 3 седмици. След завършване на една процедура по мезотерапия с предварително определените на брой манипулации, нова се осъществява най-рано след 6 месеца. Спокойно изговорете с вашия специалист количеството на процедурите по мезотерапия и исканите последствия. После изберете график за правенето им, съответстваща както на вашето ежедневие и предпочитания, но също и на необходимостите за ефикасност на мезотерапията.

Оферти за мезотерапия 4
Оферти за мезотерапия

Мезотерапия – нашите полезни съвети

Ще ви представим практични съвети за моментите, когато ще сте на мезотерапия. Тези съвети са за това какво трябва и какво не е нужно да се реализира по време и след мезотерапията, паралелно с начините за по-голямо разтегляне на следствието от манипулацията. Представяме ви главните ни препоръки към всички, насочили се към мезотерапията:

– само при лекари – първият и реално най-ценен съвет, отнасящ се до мезотерапията, който да не пренебрегвате. Мезотерапията е необходимо да се върши само в медицинско заведение или професионални клиники. Не се подвеждайте от това, че процедурата се извършва елементарно и неусетно. Спомнете си, че става дума за здравето и красотата ви, и не бива да ги поверявате на недоказани специалисти.

– още информираност – не се колебайте да питате и да искате още инфрмираност за процедурата по мезотерапия, която следва да ви бъде приложена, и използваните в нея ингредиенти. Колкото повече знаете всичко което предстои, най-добре. Ще е добре да се интересувате какви точно продукти ще ви бъдат инжектирани. Поискайте да знаете дали течностите са закупени специално от производителите или оторизирана фирма, както и колко време гарантират за съставките им. Ако манипулацията по мезотерапия доказано се извършва в аналогия с водещите съвременни норми в областта, специалистите, с които говорите, не би трябвало да имат нещо против да дадат най-изчерпателните отговори на всеки въпрос.

– не се подвеждайте по сумата за мезотерапията – в случай че ви кажат за успешна мезотерапия на цена, която е твърде ниска спрямо пазарната, анализирайте дали рискът си струва. Нашият екип ви молим да не поемате рискове с качествената манипулация по мезотерапия, тъй като това след това би могло да предизвика поява на неочаквани и дори отрицателни реакции за кожата ви.

– точно преди мезотерапията – знаесе за някои вещества, които е препоръчително да не се използват точно преди правенето на инжектирането по мезотерапия. Казвайки „буквално“ в случая искаме да наблегнем на период от 24 часа преди съответната техника. Кои са тези непрепоръчителнин за употреба течности? За такива можем да посочим аспирина и всички аналогични вещества за съдоразширяване, разбира се, и различен алкохол. В някои случаи усвояването на подобни неща преди мезотерапия води до досадни последици за здравето ви.

– веднага след мезотерапията – след финализиране на техниката по мезотерапия, също трябва да внимавате за правилата и добри идеи. В началото, в период от няколко часа след мезотерапията избягвайте да си слагате грим. Ползването на вана или душ и също така намокрянето на третирания участък отново не е препоръчително. Другото ни напътствие към всички е за по-дълго време, което ще рече 2 денонощия или 2 х 24 часа след края на практиката по мезотерапия. Внимавайте в посочения периос да не практикувате спортове или интензивни физически натоварвания , които предизвикват зачервяване на кожата по лицето, а и да не предприемате никакви топлинни процедури сауна, парна баня.

– дарете си дълготрайни реакции – както вече казахме, достигането до продължителни следствия от дейността по мезотерапия сериозно е обвързано с вашите собствени постъпки и навици. Подсилването на плюсовете на мезотерапията е силно включено в внимаването в специализирани хранителни диети, държането на физическа активност и , естествено, запазването на здравословен начин на живот. За повече инфо относно по-добрите практики след финализирането на манипулацията по мезотерапия, се обърнете към вашия специалист.

Информация за мезотерапия 5
Информация за мезотерапия

Истина ли е, че процедурите по мезотерапия са безболезнени?

Да, процедурите по мезотерапия са абсолютно безболезнени на никого. За да повярвате , се замислете задълбочено какво фактически представлява мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, с помощта на която в вашето тяло се вливат ефикасни и нутритивни вещества разрешаващи най-честите кожни неприятности – от загрубяване и загуба на еластичност на кожата, до пъпки, петна и оцветявания. Така че действително не бива да се страхувате. Процедурата по мезотерапия изобщо не е обвързана с усещането на болезненост или гадни чувства. Онова, което би могло да усетите, представлява леко пробождане или леко парене в дадената област.

Особености на мезотерапия 6
Особености на мезотерапия

Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както вече споменахме досега, заедно с всички полезни вещества, в мезотерапията се употребява и хиалуроново вещество. Хиалуроновата киселина се оказва много подходяща възможно не единствено и само за мезотерапията, по същия начин и за много техники в естетичната козметика. Налице са немалко причини за това. На първо място, хиалуроновата киселина е тотално органична съставка, която се образува от организма ни в обичайни условия. А съшо въпросната притежава характерни особености за поддръжка на кожната хидратация, засилване на еластичността ѝ и отдалечаване от процесите на старееене. Ето още веднъж генералните предимства на хиалуроновата киселинна субстанция, правещи нейното използване в мезотерапията толкова полезно за клиента:

1. Не е опасна за клиента – хиалуроновото вещество представлява вещество, произвеждаща се в организма ни. Това прави поставянето ѝ едновременно с мезотерапията абсолютно без никаква опасност. Тя се усвоява особено безпроблемно от тялото и не причинява никакви тежки алергични реакции или нежелание ефекти. По каква причина е хубаво за всеки човек вкарването на киселина с хиалурон с помощта на мезотерапия или различни козметични терапии? Истината е, че с напредване на възрастта синтезът на киселина с хиалурон, за който споменахме, сериозно намалява. А това действа отрицателно на образа, здравината и подхранването на кожата. Сдобиването с още количества хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапията съдейства за поддържане на младия вид на кожата и изличаване на различни несъвършенства на кожата.

2. Бързи и ефективни постижения – слагането на хиалуроновото вещество в мезотерапията и другите козметични процедури гарантира скоростни и ефективни последици за всеки клиент спрямо вида на кожата му. Въпросните видими и ефективни резултати са получавани при всякакви използвания на хиалуроновото вещество в тази посока. Без значение дали се касае за всеобщо подобряване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък премахване на неизбежните знаци на времето, киселината с хиалурон ще бъде полезна. Точно тези свойства на киселината с хиалурон я правят така желана и приложима в сесиите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалурон ще ви гарантира търсените ефекти и ще усъвършенства осезаемо цялостния изглед на третираната кожа.

3. Запазване на положителните резултати – поредното твърде важно умение на киселината с хиалурон, превръщащо я силно подходяща за мезотерапия и още различни козметични процедури. Положителното въздействие на хиалуроновата киселина върху нашата кожа е валидна за особено дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на въпросния период, без никакъв проблем може да се назначи нова техника по мезотерапия или всякаква козметична сесия с присъствие на хиалуронова киселинна субстанция, за да се удължи здравият и хармоничен вид на нашата кожа.

4. Просто и без болка слагане – и не на последно място, процесът по вкарване на хиалуроновото вещество в тялото ни е безспорно лесен и едновремнно без болка за човек. Обикновено той се случва в рамките на 10-15 минути. Без значение дали става дума за мезотерапия, филъри за бръчки по лицето или разнообразни практики чрез хиалуронова киселина, не се наблюдават болезненост или неприятни действия за клиента. Както обяснихме, по изключение може да получите чувство за боцкане или парене на третираното място. Тези усещание логично минават скоро след края на сесията.

В Мезотерапия ЕООД ще бъдете изцяло сигурни за ефективността и сигурността на реализираните техники по мезотерапия. Специалистите в нашия екип имат доказани умения и гарантирани познания в областта, а използваните продукти за мезотерапията, са само и единствено от най-високо качество. Разчитайте на Мезотерапия ЕООД и ще добиете най-добри резултати по отношение на красивия и хармоничен вид на вашата кожа!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 7
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия
Особености на мезотерапия 8
Особености на мезотерапия
Разновидности мезотерапия 9
Разновидности мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията
Поражда ли се опасност от възникване на алергични реакции от мезотерапията?
Как да разпознаем положителните страни на мезотерапията?
На каква бройка практики по мезотерапия трябва да спрем?
Мезотерапия – нашите полезни съвети
Истина ли е, че процедурите по мезотерапия са безболезнени?
Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Вашият коментар